Com lligar les "HUARACHES" 2


Fa temps (de fet fa uns quants anys) que utilitzo per córrer i caminar sandàlies tipus “huarache”. És el tipus de calçat "minimalista" més exigent en quant a tècnica de córrer ja que si no ho fas correctament t’ho fa notar de seguida en forma d’ampolla. Amb elles he gaudit corrent tant per asfalt com per muntanya. Especialment és un plaer córrer per muntanya ja que es tracta d’un calçat amb un punt romàntic a la vegada que alliberador i salvatge.

No conec cap altre calçat que pugui igualar l’ajust i comoditat d’una huarache, els peus estan lliures i a cada us s'adapten més i més a la forma del teu peu, convertint-se en un calçat totalment personalitzat.

Actualment hi ha molts models al mercat, amb infinitat de diferents solucions de lligat, les hi ha amb clip, amb sivella, amb un nus, amb velcro, etc. M’agraden especialment les que porten el lligat tradicional amb cordons llargs i gruixuts de cuir.



L'única dificultat que ténen és que requereix temps i paciència en trobar el punt per a lligar-les correctament. Fa un temps, en aquest blog vaig fer una entrada explicant una forma de Com lligar les Huaraches, ara després d’experimentar a fons m’he adonat que hi ha un sistema més senzill que manté la sola estable sense lateralitzacions i és molt fàcil de lligar i també de deslligar. No és invent meu, com era d’esperar és un dels sistemes de lligat que utilitzen genuïnament qui té més experiència en aquest tipus de calçat minimalista, els tarahumares:


Bàsicament consisteix en fer passar el cordó pel forat lateral exterior de la sandàlia, voltejar el cordó que entra en aquest forat, donar la volta per darrera el taló, passar el cordó pel forat lateral interior de la sandàlia, voltejar el cordó que entra en aquest forat, fer que el cordó doni unes quantes voltes a la cama per sobre del turmell i finalment 
amb la part del cordó que queda, lligar la punta amb un nus (explicat més a baix) a sobre de l'empeine.



A continuació pots veure un esquema del nus final que pots fer amb els cordons per ajustar la sandàlia. És un nus molt senzill i fiable que a la vegada és molt fàcil de desfer quan vulguis treure’t la huarache i potser córrer descalç;)




Els aspectes a tenir en compte per a un bon lligat i ajustat de les huaraches son:

- Col·loca el peu molt ben centrat a la sandàlia.
- Mentre fas el lligat mantingues l'angle entre el peu i la cama lleugerament inferior a 90º.
- Lliga els cordons, ni massa fort ni massa fluix, és a dir que ajusti sense pressionar.
- Fes un lligat uniforme (mateixa tensió en totes les parts).
- El nus final ben pressionat (per què no es desfaci).

En el següent enllaç pots veure un vídeo bastant entenedor de com és aquest lligat de la huarache: https://www.youtube.com/watch?v=HxkfI9GSpVQ

No hi ha una "millor forma" de lligar les huaraches, cadascú ha de trobar la seva manera personal que li funcioni. Aquesta és la meva de moment i espero que et serveixi d'ajuda per què tu trobis la teva i a córrer!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front