Com lligar les "HUARACHES"


"Huarache" és el nom d'una sandàlia utilitzada a Mèxic i altres països llatinoamericans. Allà hi ha poblacions que les porten com a calçat habitual i fins hi tot per córrer llargues distàncies. 

Es diu que el nom ve de l'època precolombina, tot i que després d'investigar una mica i encara que costi de creure el més probable és que el nom sigui d'origen japonès.
Segons la història, el samuray Hasekura Tsunenaga, que va arribar a Acapulco al 1613 amb l'objectiu d'establir un intercanvi comercial, utilitzava unes "waraji", un tipus de sandàlia típica del Japó, feta a partir de palla entrellaçada. Al escoltar la paraula "waraji" els nadius provablement van entendre "uarachi" o "uarache", derivant en el temps fins a "Huarache".



Tot i que els dissenys poden variar molt, les huaraches tradicionalment es fan amb goma de pneumàtics la sola i les corretges amb cuiro. En l'actualitat s'estan posant de moda tant per passejar com per córrer (les pots trobar amb autèntica sola Vibram).



Córrer amb unes "huaraches" te un punt romàntic i a la vegada alliberador i salvatge. És el tipus de calçat "minimalista" més exigent en quant a la tècnica de córrer.
A principis d'estiu vaig fer-me amb unes Pies Sucios "Natura". Estic fent proves amb elles i he arribat a córrer 10 km. seguits. Puc dir que son molt còmodes, certament sents el peu lliure i a cada pas s'adapten més i més a la forma del teu peu.

L'única dificultat ha sigut aprendre a lligar-les correctament. M'ha costat trobar el punt òptim de lligat i aquest és un dels motius d'aquesta entrada, compartir l'experiència.

Aquí tens els aspectes principals a tenir en compte per a un bon lligat de les huaraches:

- Col·loca el peu molt ben centrat a la sandàlia.
- Mentre fas el lligat manté l'angle entre el peu i la cama similar a la posició de carrera.
- Lliga els cordons, ni massa fort ni massa fluix, és a dir que ajusti sense pressionar (en el meu cas millor tirant a suau).
- Fes un lligat uniforme (mateixa tensió en totes les parts).
- El nus final ben pressionat (per què no es desfaci).
- Però sobre tot tenir clar que no hi ha una "millor forma" de lligar les huaraches, cadascú ha de trobar la seva manera personal que li funcioni.
Com se sol dir l'experiencia és un grau, amb el temps trobaràs el punt i et sortirà bé de manera automàtica.
En aquest enllaç pots veure el sistema que proposen: Pies Sucios "NATURA"
http://piessucios.es/natura/atado/index.html

En el meu cas, el problema és que al córrer s'anaven baixant els cordons que volten per la part de darrera del taló. La solució és el sistema de lligat que explico en el següent esquema que manté elevat els cordons per la part del taló:



Espero que et serveixi d'ajuda i a córrer!

Aquesta entrada ha estat actualitzada en el següent enllaç:
https://santiroman.blogspot.com.es/2016/09/com-lligar-les-huaraches-2.html




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front