Dibuix "Compartit"

Dibuixar acostuma a ser una activitat solitària. T’explicaré un joc/divertiment que permet compartir amb altres persones el fet de dibuixar.

L’ha inventat el meu fill gran, es diu "Dibuix Compartit" i poden jugar tantes persones com es vulgui. És molt senzill, consisteix en que cada participant agafi un paper i comenci a realitzar un dibuix lliure. Al cap de “x” minuts (jo aconsello que sigui entre 2 i 5 minuts), s’intercanvien els papers i cada un prossegueix de la manera que vulgui el dibuix començat per l’altre participant. Cada 5 minuts es va repetint aquesta operació fins que es considerin tots els dibuixos finalitzats.


Els dibuixos resultants son molt variats i creatius ja que en ells es fusionen diferents criteris, estils i imaginacions

Al final, més important que el dibuix en sí, és comentar com s’ha anat construint cada dibuix. Saber quina era la intenció inicial de cada participant i el que pensava que volia fer l’altre. Així com analitzar els resultats obtinguts a partir del treball col·laboratiu o no.

Sovint pensem que la nostra idea és la millor i no sempre és cert, a vegades és molt enriquidor el ser permeable a altres pensaments i formes de fer.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front