Iniciació a les AQUAREL·LES 07


Aquí tens dos experiments més no massa “ortodoxes” amb aquarel·les, però que en un moment donat et poden ajudar:


EXERCICI 24 – “Bufar i inclinar

Tècnica molt efectiva per perdre la por a les aquarel·les i a la vegada fomentar el desenvolupament de la imaginació.
És senzill, consisteix en preparar una barreja d’un color que t’agradi. Després, amb el pinzell aplica sobre el paper una quantitat considerable de color.
Ara, bufa sobre la taca creada (el color s’expandirà en la direcció que bufis), també pots inclinar el paper per compensar l’expansió del color i dirigir-la cap on tu vulguis. Experimenta bufant i inclinant fins aconseguir una taca que t’agradi.

Això mateix ho pots fer també combinant dos o més colors per què es barregin!



Un cop sec, sol o amb amics, pots jugar a imaginar que pot representar la silueta de cada taca creada. En l’exemple superior jo veig un ocell.
Resulta molt divertit veure en què es pot convertir cada taca!


EXERCICI 25 – “a la merda!

A vegades passa que pel motiu que sigui una aquarel·la que estàs realitzant no queda bé. Es corre la tinta, apliques un color incorrecte, o mil coses que fan que no t’agradi el resultat. És en aquestes situacions que hi ha un últim recurs d’emergència per salvar la pintura, jo l'anomeno “a la merda!”. Es tracta dels casos en que dones totalment per perduda una pintura.

No deixis que s’assequi, abans fes un últim intent de passa per a sobre un drap, una esponja o fins i tot la mà (també ho pots fer selectivament només per una zona de l'aquarel·la).


És imprevisible (el més probable és que s'espatlli del tot), però com pots veure a la imatge superior, el resultat pot donar un tomb espectacular i obtenir una imatge única i irrepetible. Un últim recurs abans d’haver de llençar la pintura a la paperera i començar de nou l’aquarel·la...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front