Iniciació a les AQUAREL·LES 05

EXERCICI 17 - "L'esponja"
Més objectes que pots utilitzar per pintar amb aquarel·les i obtenir "efectes especials".


L'esponja pot ser una eina molt útil per pintar amb aquarel·les, ja que és molt polivalent. Tant pot servir-te per omplir ràpidament un fons de color, o per aclarir una zona que encara no està del tot seca; o com en aquest cas, per crear una textura especial.
Només has de mullar l'esponja amb el color que desitgis i aplicar-ho sobre el paper.
Experimenta amb diferents esponges (de forats grans i de forats petits).
Si vols, com a pràctica, pots provar també de fer unes taques de color verd amb l'esponja, ho deixes assecar i després a sobre apliques més taques amb l'esponja però amb un altre to de verd. Així pots crear fàcilment un efecte de fullaraca!


EXERCICI 18 - "Els bastonets"
És bo ser receptiu a tot el que t'envolta. L'altre dia el meu fill petit, veient que preparava aquest tutorials sobre aquarel·les em va comentar que la seva mestre de plàstica utilitza els bastonets (que algunes persones utilitzen incorrectament per netejar-se les orelles...) a mode de pinzell per estendre el color al utilitzar els llapis aquarel·lables.


Dit i fet, proba d'utilitzar un bastonet com si fos el pinzell, el mulles amb el color i l'apliques sobre el paper. Aconseguiràs una textura com de desgastat molt original!



EXERCICI 19 - "Els fils"
Un altre "truc" diferent per a fer línies rectes. A diferència de l'Exercici 14, en que utilitzàvem una cartolina per fer rectes, en aquest cas utilitzarem un fil.




Per experimentar com funciona, primer fes un fons de color, i abans de que s'assequi, estira un fil a sobre del fons. Veuràs com el fil absorbeix la pintura, aclarint el to del color en la zona de contacte.
Ara ja saps com fer línies blanques! 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front