Iniciació a les AQUAREL·LES 02

EXERCICI 07 - "Superposició de fons"
Poc a poc anem provant coses una mica més complexes. Ara que ja domines el  fons de color (exercici 01), anem a crear diferents tons d'un color amb la superposició de diferents fons de color.



Es basa en aprofitar la transparència de les aquarel·les. Per començar fes un fons de color amb el color escollit. Quan estigui sec, aplica una altre fons de color a sobre de l'anterior, deixant una franja sense pintar. Quan torni a estar sec repeteix l'operació, però amb una franja més petita.
Veuràs el fàcil que és crear tres tons del mateix color!


EXERCICI 08 - "Diluir el color"
En aquest cas també es tracte de crear diferents tons d'un mateix color. Això ho pots aconseguir variant la quantitat d'aigua de la barreja de color. Experimenta amb diferents colors ja que segons son més o menys opacs reaccionen una mica diferent.


Prepara una quantitat suficient d'un color, comença amb la franja més intensa, a cada nova franja afegeix primer una mica d'aigua a la barreja de manera que es vagi aclarint fins que pràcticament no tenyeixi el paper.
Sense adonar-te has creat una escala tonal!


EXERCICI 09 - "Fons degradat 1"
Es tracta de crear un degradat uniforme d'un color.



Com sempre prepara suficient quantitat de color. Col·loca el paper sobre un suport que et permeti inclinar-lo +/-30º.
Has de seguir els mateixos passos com si estiguessis fent un fons de color (exercici 01), al estar inclinat el paper, el color llisca cap a baix. Submergeix el pinzell en aigua neta i aplica una nova franja en la part inferior recollint la pintura. Ves repetint aquesta operació en una nova franja fins que el color es dilueixi amb el fons del paper.
Ja tens el teu primer degradat!



EXERCICI 10 - "Fons degradat 2"
Un altre forma d'aconseguir un fons degradat.


Prepara una barreja de color. Desprès amb un pinzell net o una esponja humitejant una franja del paper. A continuació per sobre de la franja humida de paper comença a crear un fons amb el color. Quan la pintura entri en contacte amb la zona humida del paper veuràs que el to del color s'aclareix.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front