Dibuix de línia


La línia, que en realitat és una successió contínua de punts, és un element bàsic per al dibuix
Amb ella pots definir formes, donar sensació d’espai i de volum, crear ombres. Però no només això, a través de les línies pots donar també expressivitat al dibuix. Per tant és un recurs amb moltes possibilitats.

Ara que a la societat comencem a ser conscients de la importància de l’eficiència, l’ecologia i l’optimització dels recursos, et proposo un exercici que utilitza la "línia" per aplica aquests conceptes al camp gràfic:

L’exercici és senzill, consisteix en que facis un dibuix lliure sense aixecar el llapis del paper, és a dir crear un dibuix a partir d’una sola línia. Com veus en els següents exemples, pots començar amb figures simples i a mida que avancis anar augmentant la complexitat dels dibuixos.


La idea és optimitzar en aquest cas les línies del dibuix. Entrenaràs la planificació gestual i l’agilitat a l’hora de reconèixer les línies essencials. A més és divertit ja que els resultats acostumen a ser visualment molt agradables, fins al punt que treballant-ho una mica pots utilitzar perfectament aquest recurs en el món del disseny gràfic.




Les possibilitats son il·limitades, només és questió d'imaginació
Com veus en aquestes imatges, artistes com Picasso també han realitzat les seves creacions amb aquesta tècnica.




Si et fixes, al teu voltant pots trobar treballs que utilitzen aquest tipus d’il·lustració lineal. Per exemple el cartell per a l’exposició sobre Ferran AdriàRisc, llibertat i creativitat”.


O l’anunci per la UIC (Universitat Internacional de Catalunya).





Diferents estils, amb diferents resultats però un mateix concepte, la utilització de la línia. Experimenta amb aquesta tècnica que et permetrà explorar nous camins gràfics amb resultats segur originals. Que et diverteixis!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front